S italem v kuchyni online video

11. červen 2010 | 18.18 | rubrika: RECEPTY

S italem v kuchyni online video

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Vyhledávač zboží

1. květen 2010 | 12.29 | rubrika: RECEPTY

Pokud hledáte jakékoliv zboží, dárek nebo prostě jen chcete porovnat ceny v různých internetových obchodech, nemusíte procházet eshop za eshopem! Použíjte náš vyhledávač zboží, který monitoruje webové obchody napříč celým internetem.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 91x

RECEPTY VE VIDEU

19. listopad 2009 | 17.42 | rubrika: RECEPTY
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 155x

Recepty polévky

9. listopad 2009 | 21.30 | rubrika: RECEPTY

Hermelín s americkými brambory

4 ks: Král Sýrů Hermelín

600 g: Farm Frites americké brambory

2 stroužky: čerstvý česnek

2 PL: sekaná vlašská jádra

1 PL: sekané bylinky

3 ks: vejce

100 g: hladká mouka

100 g: strouhanka

+ majonéza

 

Součástí přípravy je také výroba majonézy. Budeme potřebovat:

150 g: základní majonéza

20 g: okurky

20 g: cibule

sůl a mletý černý pepř

5 g: kapary

5 g:ančovičky

1 PL: petrželová nať



Král Sýrů Hermelín rozpůlíme tak, že nám vzniknou dva tenčí plátky. Čajovou lžící vydlabeme. Takto získanou masu sýra smícháme s česnekem, ořechy a bylinkami. Následně dochutíme podle libosti solí a pepřem.

Vzniklou směsí opět naplníme hermelín, který posléze dvakrát obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném rostlinném oleji.

 

Sýr můžeme podávat s různými přílohami. Ideálně se ovšem hodí americké brambory značky Farm Frites.

Pro dochucení doporučujeme tatarskou omáčku.

Pokud budeme chtít Král Sýrů Hermelín připravovat na studeno, do vydlabané masy zralého hermelínu kromě výše zmiňovaného přidáme změklé máslo a opět naplníme.

 

Zbytkem směsi Král sýrů Hermelín omažeme po celém obvodu a obalíme v sekaných bylinkách.

Pro účely obalení dobře poslouží také mleté ořechy. Nato necháme důkladně odležet (doporučujeme přibližně po dobu jedné hodiny) a podáváme. Můžeme ozdobit například snítkou petržele.

Kuřecí prsa se smetanovo-sýrovými bramborami

Použité ingredience:

2 PL: čerstvý tymián

sůl, čerstvě mletý pepř

1 ks: stroužek česneku

kůra a šťáva z jednoho citronu

1 PL: olivový olej

4 ks: kuřecí prsa

Smetanovo-sýrové brambory:

750 g: bramborové placky Farm Frites Reibekuchen (½ balení); 1 ks: Král Sýrů Hermelín; 0,5 l: smetana;

4 ks:vejce; sůl a čerstvě mletý pepř

 

Pesto:

1 stroužek: čerstvý česnek

6 PL: sekaná čerstvá bazalka

2 PL: pražená piniová semínka

2 PL: strouhaný parmazán

olivový olej panenský, sůl, čerstvě mletý černý pepř

citronová šťáva



Nejdříve upravíme kuřecí maso s tymiánem: V hmoždíři rozmělníme nadrobno nasekaný tymián s polévkovou lžící soli, přidáme česnek a čajovou lžičku pepře. Znovu roztlučeme.

Přimícháme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a olivový olej. Vzniklou směsí potřeme kuřecí maso a necháme odležet minimálně po dobu deseti minut.

 

Rozpálíme pánev a kuřecí maso na ní osmahneme z obou stran. Určitě stojí za upozornění, že opékáme bez použití tuku.

Opečené kuřecí maso naklademe na talíř a zhruba po minutě na ně polévkovou lžící nalijeme pesto (ingredience uvedeny v části Komentář šéfkuchaře): V mixéru rozmixujeme všechny suroviny na přiměřeně hustou kaši. Pražená piniová semínka musí být studená.

 

Poslední výrobní fází je příloha – smetanovo-sýrové brambory:

Do vymazané zapékací misky vložíme vrstvu bramborových placek Farm Frites Reibekuchen, které osolíme a opepříme, a dále vrstvíme bramborové placky. Takto vyloženou misku zalijeme smetanou, ve které jsme předem rozvařili Král Sýrů Hermelín, ochutili solí, pepřem a do vychladlé směsi zamíchali vejce. Zapékáme dozlatova.

Biftek v tyrolském stylu

Ingredience:

pro 4 osoby

Fotografie: Biftek v tyrolském stylu

2 dcl rostlinného oleje na naložení
12 plátků tyrolského špeku
100 g másla
4 rajčata
8 stroužků česneku
800 g hlívy ústřičné
800 g malých brambůrek, tzv. rizolet
800 g hovězí svíčkové (nejlépe brazilské)
1 dcl omáčky demi glas na ozdobení
sůl, pepř
pažitka
drcený pepř
provázek na převázání



Postup:

Nejprve rajčata v úpravě com-casé [komkasé]: naříznutá rajčata vložíme do osolené vařící vody. Necháme cca 30 sekund, vyndáme a prudce zchladíme ve studené vodě s ledem. Oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme dužinu a rozkrojíme napůl.

Pak očistíme a na kusy nakrájíme hlívu ústřičnou a pokrájíme česnek na plátky. Na přepuštěném másle (tedy na másle, které rozpustíme a na mírném ohni je necháme tak dlouho, než se oddělí tuk od syrovátky; posléze přecedíme přes papírový ubrousek – a tak získáme tuk, který se nepřipaluje) zpěníme nakrájený česnek, přidáme hlívu, po chvíli rajčata a česnek, pažitku, opepříme a posolíme.

Vybereme si krásný biftek ze svíčkové, nejlépe brazilské. Zabalíme ho do tyrolského špeku, ovážeme provázkem, zapepříme, naložíme na chvilku do oleje a pak ho položíme na dobře rozpálený gril.

Maso průběžně otáčíme, a to na bok. Biftek se opéká asi 10 minut – pak by měl být akorát, čili medium. Nejlepší taktika je taková, že biftek zkraje opékáme "na prudko", a pak necháme na mírném plamenu při nižší teplotě asi 5 minut "dojít".

Uvařené brambůrky zalijeme přepuštěným máslem a posypeme pažitkou, přidáme směs z rajčat a hub a biftek. Pro ozdobu můžeme přidat i trochu demi-glas telecí omáčky a třeba i sýrovou mřížku.

Tip: Biftek bude ještě chutnější, pokud ho budeme připravovat na venkovním grilu na dřevěném uhlí.

Písmenkový kuřecí bujón

Ingredience:
kuřecí bujón Vitana s jarní mrkvičkou 2 kostky, těstoviny (písmenka) 80 g, mrkev 1 ks, řapíkatý celer 150 g, jarní cibulka 1 malý svazek, voda 1 l

Postup:
Kuřecí bujón Vitana rozpustíme ve vodě a přivedeme k varu, přidáme nastrouhanou mrkev, pokrájený řapíkatý celer a těstoviny. Vše společně provaříme asi 3 – 5 minut. Servírujeme s pokrájenou jarní cibulkou.

Studená polévka s kefírem

Složení: 2 vejce, 750 ml rajčatové šťávy, 175 g kefíru, burákové máslo, citr. šťáva, sůl, bílý peř, nesolené buráky, petržel, paprika, kopr - koření musí být nasekané.


Vejce vaříme na tvrdo, pak je necháme zchládnout, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je a spolu s rajč. šťávou je rozmixujeme na jemno. Přidáme kefír, burákové máslo, ochutíme citr. šťávou, osolíme, opepříme, ochladíme a přihodíme pár kostek ledu.
Bílky nakrájíme na kostičky, buráky nasekáme nahrubo a na titanové pánvičce je na středním plameni pražíme, dokud nejsou světle žluté.
Burákovou polévku rozlijeme do talířků, posypeme bílky, praženými buráky, bylinkami můžeme podávat. Přeji dobrou chuť.

Francouzská okurková polévka

Potřebujeme: 1 salátová okurka, 2 cibule, 1 litr drůbežího vývaru, 80 g másla, sůl, bílý pepř, špetka muškátového oříšku, 3 hřebíčky, 2 žloutky, 300 ml mléka.


Okurku oloupeme, pokrájíme na plátky a podusíme na části másla dozlatova. Na pánvi usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, obojí dáme do hrnce, zalijeme vývarem, okořeníme a osolíme. Vaříme asi 1/2 hodiny, pak propasírujeme, přidáme zbytek másla a pět minut před podáváním mléko z rozšlehanými žloutky. Servírujeme s kostičkami opečené housky.

Čočková polévka s párkem

Ingredience: 100g čočky, cibule, hladká mouka, paprika, pepř, sůl, česnek, pol. koření, jemné párky, tuk.


Čočku přepereme, propláchneme a uvedeme do varu, potom vaříme do měkka, na tuku uděláme cibulku do růžova, přidáme mouku, zamícháme, osolíme, opepříme a za stálého míchání zalijeme 3/4 litrem vody. Uvedeme do varu a pozvolna vaříme asi 20 minut. Ke konci varu přidáme uvařenou čočku, párky najemno a potom dochutíme.
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 3 (2x)

Ano, šéfe! 1. díl druhé série

14. říjen 2009 | 18.32 | rubrika: RECEPTY
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 111x

Náhodný recept

6. říjen 2009 | 13.06 | rubrika: RECEPTY

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Zde je odkaz na nejlepší recepty ve videu

6. říjen 2009 | 13.04 | rubrika: RECEPTY

Tip od Renáty: do bramboráku přilijte trochu piva, jsou potom křupavější.

Bramborák

Vytisknout recept

Vytisknout recept

logo2

Segedínský guláš


Kančí guláš

Vytisknout recept

Vytisknout recept

Zde je odkaz

logo2

Jméno souboruChalupářské_recepty.doc
55 dní zpátky12.08.2009 12:45:53
924,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruKuřecí rychlovka a jiné.doc 61 den zpátky06.08.2009 18:25:43
213,20 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruJahodove_recepty.doc 66 dní zpátky01.08.2009 21:03:23
345,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruToastova_pizza.doc 66 dní zpátky01.08.2009 20:38:13
139,50 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruSlaný krokodýl.doc 80 dní zpátky18.07.2009 16:50:48
353,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruKrtkuv dort na plechu.doc 104 dní zpátky24.06.2009 18:25:19
233,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruFakta o medu a skořici.doc 119 dní zpátky09.06.2009 13:50:06
42,50 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruRecepty_SYRY.doc 122 dní zpátky06.06.2009 23:22:20
205,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruKoblihy_vdolky_lívance_palačinky.doc 126 dní zpátky02.06.2009 19:08:26
518,50 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruKureci_rolada_bez_rolovani.pps 173 dní zpátky16.04.2009 22:40:30
1,48 Mbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruVelikonoční recepty.doc 182 dní zpátky07.04.2009 12:53:55
394,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruRecepty z Pepy.doc 201 den zpátky20.03.2009 00:17:08
414,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruPangasius_vietnamský sumček_na_100_způso...
recepty s vyobrazením
228 dní zpátky20.02.2009 14:24:18
1,59 Mbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruSaláty.doc 292 dní zpátky18.12.2008 19:06:03
134,50 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruChlebíková pizza.doc 292 dní zpátky18.12.2008 19:01:28
162,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruNetradiční cukroví.doc 299 dní zpátky11.12.2008 22:35:04
1,89 Mbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruCukroví.doc 302 dní zpátky08.12.2008 15:04:15
1,65 Mbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruPomazánky od A do Z pro vás.pdf 302 dní zpátky08.12.2008 14:57:57
421,86 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruVánoční knihovnické pečení.doc 327 dní zpátky13.11.2008 10:52:02
311,50 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruDezerty - Zákusky.doc
Recepty s vyobrazením
355 dní zpátky16.10.2008 13:29:26
1,57 Mbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruOžralé kuře.doc 408 dní zpátky24.08.2008 16:33:57
53,50 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruTopinky.doc 457 dní zpátky07.07.2008 10:09:02
229,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruŘezy - rolády a další.doc
Recepty s vyobrazením
464 dní zpátky30.06.2008 00:38:41
2,17 Mbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruKuřecí rychlovky.doc 483 dní zpátky10.06.2008 14:21:46
874,00 Kbyte
(Stáhnout soubor)
Jméno souboruAnglické rohlíky,toasty a jiné.doc
recepty s vyobrazením
536 dní zpátky18.04.2008 14:18:07
879,50 Kbyte
(Stáhnout soubor)
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Ano Šéfe !

3. říjen 2009 | 20.12 | rubrika: RECEPTY

Zdeněk Pohlreich narozen 10. 4. 1957, hlavní průvodce a moderátor pořadu Ano, šéfe! Přední představitel české kulinářské scény, jehož krédem je "Šéfkuchař nemá prodávat sebe, ale pod své jídlo se musí umět podepsat".

Ano šéfe 05 [obrázek]

Zdeněk Pohlreich | praxe

Za svůj pestrý profesní život vystřídal Zdeněk Pohlreich řadu luxusních restaurací doma i v zahraničí. Do roku 1989 pracoval v podnicích Restaurací a jídelen a na jaře roku 1989 emigroval do Nizozemí. Odtud odchází v roce 1990 do Austrálie, kde pracoval jako šéfkuchař v restauraci La Guillotine v Adelaide.

• 2007 - 2009 | stává se šéfkuchařem a provozovatelem Café Imperial a podniku Divinis
• 2004 - 2007 | hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro Marriott a Renaissance
• 2002 - 2004 | hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
• 1998 - 2002 | hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
• 1996 - 1998 | hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
• 1993 - 1996 | hotel Renaissance Praha, sous-chef
• 1991 - 1993 | restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
• 1990 - 1991 | restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
• 1975 - 1989 | různé hotely a restaurace, Praha

Zdeněk Pohlreich | ocenění

• 2000 | vítěz President's Award, Hong-Kong, Radisson SAS
• 2001 | vítěz President's Award, Cancún

Zdeněk Pohlreich | profesionální školení

• Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
• LOTS training na Management School od Radisson SAS, Gothenburg, Švédsko
• 2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
• 2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
• Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP

Zdeněk Pohlreich | restaurace

V současnosti je Zdeněk Pohlreich šéfkuchařem a provozovatelem dvou špičkových restaurací v Praze. Jídlo v obou restaracích stojí průměrně 300,- Kč a zatímco Café Imperiál se spíše specializuje na denní hosty, Divinis otevírá v šest večer a je zhmotněným snem znalců italských vín.


Café Imperiál [obrázek]

Café Imperiál

Kontakt: Na Poříčí 15, 110 00 Praha 1, tel.: +420 246 011 440

Café Imperial bylo vždy hojně navštěvovaným místem. Bylo místem setkání pro každého a pro všechny. Úspěšná rekonstrukce přidala kavárně na kvalitě a samotné Praze není mnoho podobných míst. Podávanou specialitou jsou hovězí a telecí líčka na červeném víně s bramborovou kaší.


Divinis [obrázek]

Divinis Wine Bar

Kontakt: Týnská 21, 110 00 Praha 1, tel.: +420 222 325 440

Pohlreichova minimalistická kuchyně ze špičkových surovin udělala z Divinis perlu gastronomie, nad kterou se recenzenti rozplývají. Jít sem na večeři, to je vždycky dobrodružství. Zdeněk Pohlreich totiž nabízí denní speciality podle toho, co nejlepšího dostane ten den na trhu a co zrovna vymyslí.

www.cafeimperial.cz- Klikni pro návštěvu restaurace

Vyhraj iPhone 3G 16GB! Více zde »

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 2 (2x)