Ano Šéfe !

3. říjen 2009 | 20.12 |
› 

Zdeněk Pohlreich narozen 10. 4. 1957, hlavní průvodce a moderátor pořadu Ano, šéfe! Přední představitel české kulinářské scény, jehož krédem je "Šéfkuchař nemá prodávat sebe, ale pod své jídlo se musí umět podepsat".

Ano šéfe 05 [obrázek]

Zdeněk Pohlreich | praxe

Za svůj pestrý profesní život vystřídal Zdeněk Pohlreich řadu luxusních restaurací doma i v zahraničí. Do roku 1989 pracoval v podnicích Restaurací a jídelen a na jaře roku 1989 emigroval do Nizozemí. Odtud odchází v roce 1990 do Austrálie, kde pracoval jako šéfkuchař v restauraci La Guillotine v Adelaide.

• 2007 - 2009 | stává se šéfkuchařem a provozovatelem Café Imperial a podniku Divinis
• 2004 - 2007 | hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro Marriott a Renaissance
• 2002 - 2004 | hotel Renaissance Praha, šéfkuchař
• 1998 - 2002 | hotel Radisson SAS Praha, šéfkuchař
• 1996 - 1998 | hotel Villa Voyta Praha, šéfkuchař
• 1993 - 1996 | hotel Renaissance Praha, sous-chef
• 1991 - 1993 | restaurace La Guillotine, Adelaide, Austrálie, šéfkuchař
• 1990 - 1991 | restaurace Het Schellinkje, Meppel, Nizozemí, šéfkuchař
• 1975 - 1989 | různé hotely a restaurace, Praha

Zdeněk Pohlreich | ocenění

• 2000 | vítěz President's Award, Hong-Kong, Radisson SAS
• 2001 | vítěz President's Award, Cancún

Zdeněk Pohlreich | profesionální školení

• Cukrářský kurz na Regency College of T.A.F.E., Austrálie
• LOTS training na Management School od Radisson SAS, Gothenburg, Švédsko
• 2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
• 2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
• Mezinárodně certifikovaný školitel HACCP

Zdeněk Pohlreich | restaurace

V současnosti je Zdeněk Pohlreich šéfkuchařem a provozovatelem dvou špičkových restaurací v Praze. Jídlo v obou restaracích stojí průměrně 300,- Kč a zatímco Café Imperiál se spíše specializuje na denní hosty, Divinis otevírá v šest večer a je zhmotněným snem znalců italských vín.


Café Imperiál [obrázek]

Café Imperiál

Kontakt: Na Poříčí 15, 110 00 Praha 1, tel.: +420 246 011 440

Café Imperial bylo vždy hojně navštěvovaným místem. Bylo místem setkání pro každého a pro všechny. Úspěšná rekonstrukce přidala kavárně na kvalitě a samotné Praze není mnoho podobných míst. Podávanou specialitou jsou hovězí a telecí líčka na červeném víně s bramborovou kaší.


Divinis [obrázek]

Divinis Wine Bar

Kontakt: Týnská 21, 110 00 Praha 1, tel.: +420 222 325 440

Pohlreichova minimalistická kuchyně ze špičkových surovin udělala z Divinis perlu gastronomie, nad kterou se recenzenti rozplývají. Jít sem na večeři, to je vždycky dobrodružství. Zdeněk Pohlreich totiž nabízí denní speciality podle toho, co nejlepšího dostane ten den na trhu a co zrovna vymyslí.

www.cafeimperial.cz- Klikni pro návštěvu restaurace

Vyhraj iPhone 3G 16GB! Více zde »

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 2 (2x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář